Meteen naar de inhoud

Bodemdierenhut – Hortus Alkmaar

Het project

Hortus Alkmaar vindt het, net als wij, belangrijk dat de jongste jeugd kennis opdoet van de natuur en de werking daarvan. Wij zijn daarom trots op dit mooie project in de vorm van een Bodemdierenhut gelegen tegen de composthoop, waarbij de kinderen van alles kunnen zien, beleven en leren over de dieren die in de grond leven. Bij deze Bodemdierenhut is ook een passend educatief programma geschreven ‘Compost en Kriebelbeestjes’. Hierin wordt, op interactieve basis, uitgelegd hoe de kringloop van de natuur werkt, en wat voor diertjes daar allemaal bij betrokken zijn.

Tijdens de officiële seizoens-opening van de Hortus Alkmaar op donderdag 29 april jl. is de Bodemdierenhut onthuld, en konden de aanwezige kinderen er gelijk mee aan de slag. Heel interessant was het voor hen om te ontdekken dat er zoveel verschillende soorten diertjes in de grond en composthoop leven, en te horen wat zij allemaal voor werk verzetten. Samen met het gelijktijdig onthulde Bijen-infohotel en de Waterdiertjesbank, is er een mooie educatieve uitbreiding gerealiseerd waarvan de regionale basisscholen en buitenschoolse opvangen dankbaar gebruik kunnen maken.

De DGS Foundation is in 2020 gestart met de samenwerking met Hortus Alkmaar. Op een speciale afdeling in de winkel van Intratuin Heerhugowaard wordt een deel van het (biologische) assortiment van de Hortus Alkmaar ter verkoop aangeboden, en ligt daar ook informatie ter inzage. Er komt nog een tv-meubel waarop een promotiefilm van de Hortus Alkmaar wordt vertoond. De Hortus-planten worden enthousiast ontvangen door de klanten van Intratuin Heerhugowaard. Ook in 2021 gaan we daarom door met de Hortus-plantenverkoop. Uiteraard komt de opbrengst geheel ten goede aan Hortus Alkmaar.

Foto’s

Sfeerimpressie van de officiële opening van het nieuwe seizoen in de Hortus Alkmaar op 29 april 2021.